Boc în Parlament: Economia României nu permite în 2011 majorarea salariilor profesorilor

Legea privind salarizarea profesorilor, pe marginea căreia Guvernul îşi angajează răspunderea în faţa Parlamentului, este necesară pentru că în 2011 economia nu permite majorarea salariile profesorilor cu 50%, a spus premierul Emil Boc în faţa parlamentarilor.

„Venim să reglementăm pt perosnalul din învăţământ să beneficieze de acelaşi salariu indiferent de judeţul unde îşi desfăşoară activitatea. De la intrarea în vigoare a legii, personalul din învăţământ beneficiază de drepturile salariale prevăzute în această lege”, a spus Boc.

El a precizat că actul normativ este necesar în acest moment. „Legea este necesară pentru că o asemena creştere de salarii nu are acoperire în economie. Nu este o lege de plafonare, de uniformizare sau de îngheţare a salariilor, ci doar una care spune că în 2011 salariile profesorilor nu pot fi majorate cu 50%. Astăzi, economia României nu are resurse pentru majorarea de 50% a salariilor profesorilor”, a mai arătat Boc.

Premierul Emil Boc s-a prezentat luni în faţa Parlamentului pentru a-şi asuma răspunderea pe două legi, cea privind dialogul social şi cea privind uniformizarea salariilor în învăţământ.

SURSA : http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/boc-in-parlament-economia-romaniei-nu-permite-in-2011-majorarea-salariilor-profesorilor-146329.html

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu